Sommerdæk


Ens bils dæk er en ret væsentlig ting, for at køreturen skal være så behagelig som mulig. Dækkenes opgave er nemlig at sørge for, at der er den korrekte friktion mellem vej og hjul, og på denne måde mindske vibrationer fra ujævnheder i vejen. Derudover spiller dækket også ind på bilens styre-, accelerations- og bremseegenskaber.

Til sæsonerne skal man have forskellige typer dæk. Man kan nemlig både få vinter- og sommerdæk. Det er rigtig vigtigt, når man kommer hen i vintermånederne, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk. Vinterdæk har et meget bedre greb i vejen, selvom der ligger is og sne, og ved at have vinterdæk kan man altså mindske risikoen for ulykker.

Man kan dog ikke have vinterdæk på hele året, eller det kan man godt, men det er ikke så smart. Det er en god idé, at skifte til sommerdæk igen. På denne måde undgår man for meget slidtage, og dækkene kan altså holde længe. Derudover vil man også opleve, at sommerdæk larmer mindre end vinterdæk, og dette vil være en rar forandring ved at skifte.

Det er super vigtigt at vælge dæk, der passer til ens bilmodel, og lever op til alle kravene. For det første er det, det mest sikre i forhold til sikkerheden. For det andet kan man risikere bøder, hvis ikke kravene er overholdt, så sørg nu for at holde styr på dette.